imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită de vineri: hocus.


O nouă aplicație a săptămânii: hocus. Asta înseamnă că timp de o săptămână puteți descărca gratuit acest joc din App Store.

Hocus este o aplicație dezvoltată de Yunus Ayyildiz al cărui nume este legat și de alte aplicații precum “Rop” sau “Voi”. Avem din nou de-a face cu un joc cu grafică minimalistă ceea ce nu este surprinzător dată fiind binecunoscuta înclinație Apple către astfel de aplicații.

La prima vedere, hocus nu pare a fi foarte complicat. Glisezi pentru a muta un cub roșu de-a lungul unei rețele de grinzi netede gri. Dar nu te lăsa păcălit de aceste vizuale minimaliste puzzle-urile inteligente și abstracte ale jocului te forțează să privești lucrurile într-un fel nou, ca o traducere cubistă a Monument Valley. Pe măsură ce avansezi, nivelurile devin rapid din ce în ce mai complexe. Dar, muzica plăcută și designul minimalist îți transformă timpul petrecut în lumea imaginară a jocului într-o experiență bogată și plină de satisfacții.

Hocus este într-adevăr simplu, trebuie plimbat cubul roșu printr-un puzzle inspirat din lumea plină de iluzii optice inspirată de grafica lui M.C. Escher. Întâlnești o mulțime de spații “false” care te pot duce pe calea cea bună sau într-o fundătură. Dar, jocul nu pune nici o presiune asupra utilizatorilor neavând limite de timp sau scor așa că te poți juca oricând ai chef sau poți avea o convorbire telefonică fără a fi deranjat că cineva te-a apelat în timp ce rezolvai un nivel foarte complicat.

hocus-1

În demersul de a rezolva complicatele niveluri ești ajutat să găsești direcțiile în care poți muta cubul de niște mici săgeți afișate în partea de sus a ecranului. În prezent jocul are 85 de niveluri (fără a fi nevoie să faci achiziții în aplicație!) iar dezvoltatorul promite să le suplimenteze și pe acestea. Oricum, dacă acestea nu ți se par suficiente ai la dispoziție în joc un editor cu ajutorul căruia îți poți exersa creativitatea în a crea noi hărți.

Jocul rulează pe iPhone, iPad și iPod Touch și are ca cerință minimală iOS 6 sau mai nou. Poate fi descărcat gratuit până vinerea viitoare de aici, economisind astfel 1 euro.

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!