imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: oneSafe


O nouă zi de vineri ne aduce o nouă aplicație gratuită a săptămânii. Aplicația aleasă de cei de la Apple este managerul de parole oneSafe dezvoltat de Lunabee Pte Ltd.

Spre deosebire de ultimele câteva săptămâni în care aplicațiile oferite gratuit au fost jocuri, iată că de această dată avem parte de un utilitar care ușurează gestionarea parolelor. Și poate nu este întâmplătoare această alegere, securitatea datelor utilizatorilor fiind un subiect foarte actual, mai ales din cauza conflictului Apple – FBI.

OneSafe poate stoca datele de utilizator folosite de dumneavoastră pentru logarea pe diferitele site-uri web, datele de card utilizate pentru plățile online și multe altele. Toate acestea sunt funcționalități oferite de majoritatea aplicațiilor de acest fel, însă oneSafe se diferențiază de celelalte prin interfața prietenoasă care folosește multe culori pentru a ușura interacțiunea utilizatorului cu aplicația și pictograme foarte sugestive – sumarizând, ea oferă utilizatorului o interfață foarte intuitivă și ușor de utilizat.

oneSafe-1

Datele stocate în aplicație sunt criptate cu ajutorul celei mai sigure metode disponibile la ora actuală pentru dispozitivele mobile, AES-256 (“Advanced Encryption Standard – 256 bits”). Chiar și sincronizarea datelor între dispozitive, atunci când este efectuată prin intermediul iCloud, se realizează folosind doar date criptate. Aplicația oferă și alte opțiuni de securitate suplimentare, cum ar fi: posibilitatea de a proteja o anumită categorie folosind o parolă suplimentară, funcția de auto-lock prin care puteți seta blocarea automată a aplicației după un anumit interval de inactivitate ales de dumneavoastră, transmiterea unor notificări periodice prin care aplicația vă poate aminti că este recomandat să vă schimbați parolele de acces, posibilitatea de a activa modul de auto-distrugere a datelor atunci când sunt înregistrate mai mult de trei încercări eșuate de introducere a parolei și, evident, aveți la dispoziție și opțiunea de a face pe calculator o copie de siguranță a datelor din aplicație.

oneSafe-2

Parolele de acces în aplicație și la datele stocate de aceasta pot fi de mai multe tipuri: fie un simplu pin de patru cifre, un pattern vizual, o parolă alfanumerică sau un TRI-PIN. Acesta este un cod de acces construit pe baza a trei informații: numere, forme și culori. De asemenea, și touch ID-ul se poate folosi pentru a accesa datele aplicației.

Aplicația este disponibilă pentru iOS, Mac OS și Android, dar are versiuni beta și pentru Windows Phone și Windows 8.1, ceea ce o face cu atât mai interesantă, oferindu-vă posibilitatea de sincronizare a parolelor între toate sistemele de operare majore disponibile în acest moment pe piață.

Ca de obicei, aplicația va fi disponibilă gratuit pentru descărcare până vinerea viitoare. Are o dimensiune de aproximativ 90 MB și o puteți descărca de aici.

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!