imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: Motosport Manager


După cum ne-a obișnuit, Apple a publicat vinerea trecută aplicația săptămânii. În continuare, am rămas și această săptămână în categoria cea mai populară de aplicații din AppStore, respectiv Jocurile, Motosport Manager fiind desemnată aplicația săptămânii.

Deși face parte din categoria de jocuri de simulare de management sportiv care, în cea mai mare parte se axează pe simularea managementului de echipe de fotbal, Motosport Management ne introduce în lumea managementului unei echipe de curse auto. Acest joc face parte din categoria celor care ori te cuceresc la prima vedere, ori le vei detesta. Dacă te pasionează cursele auto probabil merită măcar să-l încerci pentru a vedea în ce categorie te înscrii.

Motosorsport-Manager-1

Aplicația acestei săptămâni este considerată de mulți împătimiți ai sportului de viteză pe patru roți unul dintre cele mai reușite jocuri, deși există și alte jocuri pentru iOS care sunt mai realiste și cu grafică mai interactivă, care se înscriu în aceeași categorie de management de echipă auto de curse.

Motosorsport-Manager-2

Motosport Management te pune în fața provocării de a gestiona o echipă de Formula 1. Trebuie să dai instrucțiuni precise echipei tale de ingineri, designeri și piloți care să conducă echipa către victoria în cursele care fac parte din sezonul de Formula 1. Trebuie, de asemenea, să te ocupi de găsirea sponsorilor și de gestionarea relației cu aceștia, dar și cu proprii angajați. Meniurile care îți facilitează controlul multiplelor opțiuni sunt simple, iar cursele au loc în timp real, permițând intervenția în cursă prin intermediul deciziilor strategice de tipul: când să fie schimbate cauciucurile, ce cauciucuri să fie folosite, dacă pilotul trebuie să forțeze mașina, etc.

Motosorsport-Manager-3

Jocul este cu atât mai surprinzător în momentul în care afli că echipa din spatele lui este de fapt constituită dintr-un singur om: Christian West, din localitatea Guildford din Surrey, Marea Britanie. Jocul s-a născut din combinația dintre cele două mari pasiuni ale dezvoltatorului: cursele de Formula 1 și dezvoltarea de jocuri. West a dezvoltat jocul de unul singur, ca freelancer, începând din septembrie 2013 până în august 2014. O importanță foarte mare în realizarea acestui proiect a avut-o experiența acumulată de el în perioada în care a lucrat ca game developer la diferite proiecte precum Geometry Wars Galaxies (pentru Wii, DS), joc nominalizat la premiile BAFTA, Joe Danger Infinity (pentru iPhone, iPod), Tumble (pentru PS3), South Park (pentru Xbox 360), Burn Zombie Burn (pentru PS3), Until Dawn și Disney Sing-It.

Motosport Manager avea un preț de achiziție de 5 euro, fiind redus de câteva ori, dar iată că acum este disponibil gratuit până vineri, 1 aprilie. Din păcate, asta nu înseamnă că dispar și prețurile achizițiilor oferite în cadrul aplicației. Cerințele minime pentru a fi instalată aplicația sunt foarte mici, permițând instalarea pe cele mai multe dispozitive funcționale. Vorbim despre necesitatea de a avea minim iOS 7.0 instalat pe un iPhone, iPad sau iPod Touch, iar spațiul pe care îl va ocupa este de aproximativ 230 MB.

Dacă v-ați convins că merită măcar o testare, descărcați Motosport Manager gratuit (până pe 1 aprilie 2016) de aici.

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!