imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: Green Riding Hood


A sosit un nou weekend, mai avem puțin din ziua de vineri și începe binemeritata relaxare din weekend. 17 februarie este ziua de naștere a câtorva personalități printre care: Michael Jordan, Michael Bay, Paris Hilton, și Ed Sheeran, și nu în ultimul rând este și ziua în care este anunțată noua aplicație gratuită a săptămânii. Este vorba despre povestea interactivă Green Riding Hood.

Apple promovează, la promoția Aplicația gratuită a săptămânii, în mod constant aplicații create special pentru copii – am avut titluri precum Toca Boca sau Dr. Panda. Green Riding Hood este un caz puțin mai special însă nefiind propriu zis un joc – în App Store se regăsește la categoria Cărți – ci este mai degrabă o carte interactivă pentru copii, iar cititorul poate face parte din poveste și-și poate testa diferite îndemânări în mini-jocurile de pe parcursul poveștii.

În poveste avem ca personaje o fetiță, bunica ei, câteva animale prietenoase și lupul cel înfometat – nu este de mirare de ce numele aplicației este atât de apropiat de clasica poveste Little Red Riding Hood (Scufița roșie). Există și diferențe față de povestea originală, cea despre care vorbim acum se sfârșește mult mai frumos decât cea a fraților Grimm. Frumoasele ilustrații și animații au fost create de Andrey Gordeev, care este de altfel și câștigătorul unor prestigioase premii precum Cannes Lion și ADC Global Awards. Mai mult, cei de la Apple au inclus aplicația în selecția Best Apps a anului 2015.

Naratorul poveștii, Alister Findley, este englez iar vocea sa le este cunoscută copiilor din Anglia, ceea ce ne aduce și la cea mai amre problemă a acestei aplicații. Green Riding Hood este disponibilă în 11 limbi: engleză, franceză, germană, italiană, japoneză, coreeană, portugheză, rusă, chineză simplificată, spaniolă, chineză tradițională, și vietnameză. Orice copil care nu stăpânește una dintre aceste limbi s-ar putea să nu se bucure la fel de mult de acest joc deși a fost conceput pentru copii sub 5 ani. Putem elimina acest incovenient dacă unul dintre părinți stăpânește una dintre limbi și urmărește povestea alături de copil pentru a-i traduce. Aplicația este disponibilă gratuit pentru o săptămână în locul prețului normal de 3 euro.

Nu este nici o problemă dacă Green Riding Hood nu este pe gustul tău. ca de obicei am selectat câteva alte aplicații care temporar sunt disponibile gratuit, chiar dacă de data asta selecția este mai mică decât de obicei. Ar trebui să le descarci cât mai curând posibil, deoarece acestea, probabil, nu vor fi gratuite o săptămână, ci vânzarea poate să reînceapă în câteva ore.

Toca Kitchen

Dacă tot am menționat Toca Boca la începutul articolului, iată că avem și o aplicație de-a lor disponibilă gratuit și care nici nu presupune cunoașterea unei limbi străine de copii. Copii pot învăța despre activitățile din bucătărie jucându-se cu ajutorul acestei aplicații. Momentan este disponibilă gratuit, ea costând în mod normal 3 euro.

Motorsport Manager

Jocul acesta se spune că este printre cele mai bune pentru iOS din categoria lui – probabil de aceea a fost ales și de Apple, acum ceva timp, să facă parte din promoția Aplicația gratuită a săptămânii. Dacă ai ratat atunci ocazia de a instala jocul o poți face acum, fiind gratuit din nou.

Nimian Legends: BrightRidge HD

Robert Kabwe a creat o întreagă lume de unul singur, ceea ce, haideți să fim onești, este o mare realizare, chiar dacă tot ceea ce poți face în acest joc este să explorezi această lume creată de el. Este un concept inetresant și aplicația este disponibilă gratuit în locul celor 2 euro cât costă în mod normal.

EXIF App

Încheiem cu o aplicație de Mac. Este destul de ușor să-ți dai seama că aplicația EXIF te ajută să vizualizezi datele EXIF atașate pozelor. Poți naviga aceste date cu ajutorul multor alte aplicații (chiar și în Preview), dara ceastă aplicație te ajută să analizezi mai multe poze deodată și să extragi unele date statistice. Aplicația dezvoltată de Axel Wolf este momentan disponibilă gratuit, ea costând în mod normal 3 euro.

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!