imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: ABBYY TextGrabber


Dacă e vineri e aplicația gratuită a săptămânii. Astfel, vineri a fost anunțat faptul că ABBYY TextGrabber este aplicația disponibilă gratuit săptămâna aceasta. De această dată am părăsit categoria Jocuri, această aplicație făcând parte din categoria Productivitate.

ABBYY-TextGrabber-1

ABBYY compania care a dezvoltat TextGrabber activează de multă vreme în domeniul arhivării electronice de documente. De-a lungul timpului a dezvoltat aplicații de mare succes, cea mai cunoscută fiind ABBYY FineReader. TextGrabber face și ea parte din aceeași categorie de aplicații. Cu ajutorul camerei iPhone-ului sau iPad-ului poți fotografia un document, fie că e vorba de o hârtie normală, o carte, o revistă sau un manual, etc. Apoi în aplicație selectezi paragraful care te interesează, sau tot textul dacă e cazul, selectezi limba în care este scris textul și apoi aștepți rezultatul. La sfârșitul acestui proces obții o variantă editabilă a textului selectat. Am fost impresionat de rezultatele obținute când am testat aplicația. Desigur, nu obții tot tipul un rezultat 100% corect, dar dintre toate aplicațiile de OCR testate până acum mi s-a părut printre cele mai bune.

ABBYY-TextGrabber-2

Aplicația este capabilă să recunoască texte scrise în peste 60 de limbi, printre acestea și româna. Mai mult decât atât în aplicație este oferită opțional și posibilitatea de a achiziționa, pentru suma de 3,99 euro, un modul de traducere a textelor. Pentru folosirea acestuia este însă necesară o conexiune la internet activă. În cazul în care dorești și traducerea, în momentul în care selectezi textul pe care dorești, din poza realizată, specifici întâi limba în care este scris acesta și apoi limba în care îl dorești tradus.

Odată obținut, textul poate fi ușor partajat în mai multe moduri, fie că este vorba despre rețele de socializare (Twitter, Facebook), prin Evernote, e-mail sau SMS. Mai mult, folosind tehnologia VoiceOver textul poate fi citit.

ABBYY TextGrabber este acum disponibil gratuit, economisind astfel cei 4,99 euro cât costă în mod normal, necesită minim iOS 8.0, poate fi instalat pe iPhone, iPad sau iPod Touch și vă va ocupa aproximativ 81 MB. Poate fi descărcată, gratuit până vinerea următoare de aici.

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!