imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apel la unitate în rândul angajaților Apple după alegerea lui Donald Trump


După cum se știe, Apple și proaspăt alesul președinte american Donald Trump nu se simpatizează reciproc. În acest context, Tim Cook a dorit să se adreseze angajaților pentru a le cere să rămână uniți în contextul recentului rezultat al alegerilor din SUA.

Pe parcursul campaniei electorale, Trump a atacat Apple direct și în mod repetat în discursurile sale. Atunci când Apple se judeca cu FBI-ul legat de decodarea datelor din iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino, Trump afirma:

Când te gândești că Apple nu ne lasă să accesăm telefonul ei (nr. al unuia dintre atacatori) mobil … Dar cine se cred ei?

Cu altă ocazie, el a promis că va determina gigantul din Cupertino să-și mute producția în SUA:

Spuneam să facem America mare din nou și cred că putem vorbi despre asta acum. Sunt încrezător că acest lucru se poate întâmpla, vom pune lucrurile în mișcare … îi vom face pe cei de la Apple să producă nenorocitele alea de computere și celelalte lucruri pe care le fac în țara noastră, nu în alte țări.

În acest sens, el chiar a spus că ar impune o taxă de 35% companiilor care produc în afara țării pentru fiecare produs care trece granița.

Nici Tim Cook nu s-a lăsat mai prejos, Apple distanțându-se de Trump pe parcursul campaniei prin retragerea sprijinului oferit Convenției Naționale a Republicanilor. Bine, nu au fost singurii care au făcut acest lucru, Microsoft, Google și Facebook având aceeași poziție.

Dat fiind rezultatul alegerilor, Tim Cook s-a adresat angajaților Apple din SUA reafirmând sprijinul companiei pentru diversitate, evident, în contextul declarațiilor rasiste și sexiste ale nou-alesului președinte.

Compania noastră este deschisă tuturor, iar noi sărbătorim diversitatea echipei noastre din America și din întreaga lume – indiferent de cum arată, de unde vin, cum se închină sau pe cine iubesc.

Apple Introduces iPhone 5

Apoi, Cook a făcut apel la unitate în rândul angajaților:

Avem o echipă foarte diversă de angajați, inclusiv susținători ai fiecăruia dintre candidați. Indiferent de candidatul sprijinit de fiecare dintre noi, singura modalitate de a merge mai departe este de a merge mai departe împreună.

sursa: BuzzFeed, TheVerge

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!