imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Alte sfaturi pentru fotografia cu iPhone-ul de la Apple


Tuturor ne place să facem fotografii cu iPhone-urile noastre, iar Apple știe bine asta. De aceea au publicat câteva videoclipuri care conțin sfaturi despre fotografie, astfel încât să putem face fotografii chiar mai bune cu telefoanele noastre. Puteți să vă îmbunătățiți fotografiile de pe Instagram, acordând atenție acestor câteva lucruri minore.

Utilizați iluminarea stradală!

Dacă vi se pare că iluminarea nu este suficientă pentru a putea realiza o fotografie bună, nu trebuie să apelați imediat la bliț, deoarece de obicei aceasta poate face mai mult rău decât bine. Utilizați luminile stradale: într-o zonă centrală a unui oraș mare, există lumini peste tot, chiar și în mijlocul nopții. Căutați un unghi cu iluminare bună, poziționați cât mai bine modelul și opriți blitz-ul.

Găsiți cea mai bună compoziție și focalizați corect, astfel încât valoarea expunerii să nu varieze în permanență. Puteți ajusta expunerea manual cu ajutorul slider-ului. Acum, singurul lucru pe care îl mai aveți de făcut este să căutați cea mai bună expunere și să faceți fotografia la momentul potrivit. Deși acesta nu este subiectul ideal pentru un începător în tainele fotografiei, puteți ajunge să stăpâniți cu ușurință elementele de bază după doar câteva declanșări pe telefon.

Păstrați orizontul dreapt!

Mulți oameni preferă să fotografieze peisaje cu ajutorul iPhone-ului, deoarece telefonul este mereu la îndemână și nu va trebui să mai care un aparat foto mare și greu pe munte, spre exemplu. Totuși, uneori ar putea avea parte de o surpriză neplăcută când după ce s-au întors din drumeție și verifică fotografiile văd că rezultatele finale sunt destul de rele. De cele mai multe ori motivul principal pentru asta este faptul că orizontul este deformat în fotografie și pierdem compoziția originală trebuind să tăiem imaginea.

Din fericire există o soluție simplă pentru asta. Porniți grila în Setări, pentru a putea poziționa orizontul mai ușor și nu va exista nicio problemă nici în găsirea proporției de aur. Puteți crea imagini mult mai armonioase cu această metodă, la fel ca adevărații profesioniști.

Folosiți lumina corect!

Dacă ați invidiat mereu modul în care arată fotografiile altor persoane, acest videoclip este cu siguranță pentru dvs.! Nu este nimic nou atunci când spunem că aspectul cel mai de bază al fotografiei este utilizarea corectă a luminilor – așa puteți folosi umbrele și proiecțiile în avantajul dvs. Trebuie să căutați din nou cea mai adecvată sursă de lumină și să vă poziționați corect atât dvs. cât și modelul dvs.

Pentru a avea un rezultat mai interesant, încercați să obțineți cât mai mult contrast posibil. Culorile puternice pot ajuta în acest sens, iar în acest caz, compoziția este deosebit de importantă: trebuie să surprindeți picioarele, mâinile sau capul, în întregime în imagine!

Contre-jour? Contre-jour!

Ne amintim când am văzut pentru prima dată filmul The Notebook, am rămas mască chiar la prima scenă a filmului care s-a deschis cu o siluetă profundă și foarte frumos realizată. Nu este foarte greu să surprindeți o siluetă frumoasă într-o fotografie, dar dacă nu acordați atenție câtorva lucruri minore, dar importante, puteți crea cu ușurință o fotografie care nu arată bine.

Secretul este să folosiți pentru expoziție o valoare mai mică și să amplasați sursa principală de lumină (de obicei soarele) în spatele modelului. După ce reușiți să obțineți cel mai bun contrast, veți obține rezultatul dorit. O astfel de fotografie cu o siluetă bine realizată vă poate aduce sute de like-uri pe Facebook, deci merită să experimentați până vă iese bine

Realizați multe fotografii cu o lumină bună!

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!