imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

AirPod-urile Apple în urechile noastre


Un proces foarte lung de așteptare a precedat sosirea celor mai noi căști wireless Apple, dar acestea sunt în sfârșit aici, iar noi le-am testat imediat. A meritat așteptarea?

Apple a făcut un pas foarte riscant și a renunțat la mufa pentru căști odată cu lansarea noului iPhone 7. Utilizatorii au fost revoltați, dar totuși au cumpărat noul iPhone, la fel cum au făcut și cu cele anterioare. Deci, ce ar putea face utilizatorul obișnuit al iPhone 7 pentru a asculta muzică?

Pe de o parte, ar putea folosi căștile cu conector Lightning pe care le-au primit cu iPhone-ul, sau vechile căști alături de convertorul mufei pentru căști primit în cutie, sau căștile wireless, AirPods, pe care Apple le-a introdus odată cu iPhone 7. Asta dacă ești destul de norocos desigur, deoarece Apple a început livrările doar în număr foarte limitat acum, la sfârșitul lunii decembrie.

Design

Apple a avut câteva soluții de design discutabile în trecutul recent. Gândește-te doar la cocoșata Battery Case, sau la Magic Mouse, care poate fi încărcat doar în partea de jos, dar am putea menționa și Apple Pencil care trebuie încărcat în partea de jos a iPad-ului.

Ei bine, AirPods sunt perfecte. Husa, care funcționează și ca încărcător, este netedă și frumoasă: Apple a creat o frumoasă bijuterie albă. Aceasta se deschide frumos cum ne așteptam, iar cele două căști se potrivesc perfect la locul lor. Husa se închide magnetic, la fel cum și AirPod-urile alunecă la locul lor, și putem găsi o priză Lightning în partea de jos pentru a încărca husa folosind cablul corespunzător care este inclus.

AirPod-urile arată la fel ca EarPod-urile, căștile pe care le-am avut și până acum, doar că nu mai au cablurile care ni s-ar putea încurca prin buzunare. Două lucruri destul de mici, cu benzi cromate mici în partea de jos: nu există căști pe piață care arată mai minimalist decât acestea. Singurul lucru care iese în evidență constă în cei doi senzori mici care simt dacă le ai în urechi sau afară, astfel încât acestea să poată opri sau reda muzica în mod corespunzător. În interiorul AirPod-urilor, funcționează chipurile W1, marca Apple.

Ar putea fi surprinzător, dar acestea stau în ureche mai bine decât EarPod-urile. Există două motive pentru acest lucru. Primul este: AirPod-urile pot fi mai ușoare, în ceea ce privește strict greutatea, decât au fost EarPod-urile (deși nu am măsurat asta), iar al doilea: cablurile nu le vor smulge din urechile noastre. Ele practic se ascund în urechi, neobservate; poți alerga sau sări fără teama că ele vor cădea.

Diferența dintre aceasta și alte căști Bluetooth este de la cer la pământ. Acest lucru se datorează și faptului că AirPods sunt, probabil, cele mai confortabile căști prezente în momentul acest pe piață. O să vă obișnuiți cu modul în care arată în urechi, aspectul lor va deveni în curând o parte la fel de naturală a vieții și a brandului Apple ca și toate celelalte.

Configurare

Probabil că majoritatea dintre noi a încercat să asocieze un dispozitiv Bluetooth cu telefonul și știm cu toții cum se petrec lucrurile. Pașii sunt cam aceștia: pornirea aparatului Bluetooth, deblocarea telefonului, deschiderea Setărilor și apoi a meniului Bluetooth, apăsarea butonului dispozitivului pentru mult timp, căutarea în listă, așteptarea, o scurtă rugăciune, o nouă așteptare până la stabilirea conexiunii, o nouă scurtă rugăciune și apoi verdictul final: funcționează sau nu. Ai simțit asta, nu?

Ei bine, AirPod-urile nu sunt așa. Iată cum le conectezi.

Ai deschis carcasa și apare o fereastră pe iPhone care te anunță că este conectat dispozitivul.

Asta e tot. Durează aproximativ două secunde. Oh, și odată ce le-ai deschis, toate dispozitivele tale Apple care au iCloud-ul autentificat se vor conecta imediat. Apple Watch, iPad, Mac, totul. Oh, cât ne-am dori să funcționeze totul în lume așa, pur și simplu.

Sunet

Astfel, am ajuns la cel mai important punct din acest test, cel puțin atunci când este vorba despre o pereche de căști, din moment ce în acest caz criteriul cu adevărat relevant este cât de bine sună. Dacă ai niște EarPods mai vechi acasă, ascultă puțin muzică folosindu-le, același sunet îl vei auzi și cu AirPods. Sunetul oferit este suficient de profund, însă ar putea fi mai dinamic, dar calitatea generală a sunetului este poate un pic mai bună. Nu am spune că e rău, dar nu e nici grozav. Trebuie doar să ai așteptările potrivite atunci când le încerci.

AirPods sunt perfecte pentru birou, dar sunete din exterior pot fi auzite atunci când ești, de exemplu, într-un mijloc de transport în comun. Dacă acest lucru este o problemă, și vrei o calitate a sunetului mai bună, atunci AirPods nu sunt pentru tine; cu toate acestea, pentru utilizatorul obișnuit de iPhone, AirPods ar trebui să fie bune. Există bineînțeles căști in-ear mult mai bune, dar AirPods sunt potrivite atunci când vrei să asculți un podcast sau vrei pur și simplu să asculți ceva. Prin comparație cu numele mari precum Klipsch sau BeoPlay, nu îți vor obosi urechile după câteva ore de folosire. Să rezumăm, dacă ți-au plăcut căștile Apple până acum, nici acestea nu te vor dezamăgi.

Manevrabilitate, autonomie

Ura, avem Siri! Dacă ești unul dintre utilizatorii care folosește Siri mult, poți fi liniștit, vei putea vorbi cu asistentul personal și prin AirPods. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a o aduce pe Siri la viață este să bați ușor în AirPods de două ori. Din fericire, putem seta ca această acțiune să oprească sau să pornească muzica, cu toate acestea, și aici avem un detaliu important: pentru lucruri mai complicate precum reglarea volumului vei avea nevoie de ajutorul lui Siri. Acest lucru face experiența utilizatorului să fie ambivalentă, din moment ce ar fi fost o idee bună să poți regla volumul doar printr-o simplă atingere. Cine vrea să vorbească în avion doar pentru a crește volumul unei melodii? Deși, una dintre caracteristicile sale cele mai practice este aceea că, grație senzorilor, simte când îndepărtezi o cască pentru a vorbi cu cineva și oprește muzica. Odată ce casca se întoarce la locul ei în ureche, muzica începe din nou.

Acoperirea Bluetooth este mai mult decât perfectă, astfel că te poți plimba prin birou fără probleme și te poți îndepărta la 15 – 20 de metri de telefon și nu vei pierde conexiunea nici dacă te așezi după un zid. Nu au existat plângeri privind durata bateriei; cu o singură încărcare poți asculta până la 5 ore de muzică, și pot fi încărcate și doar cu suportul, ceea ce înseamnă că poți folosi AirPods pentru mai mult de 24 de ore.

Suportul furnizează căștilor AirPods energie pentru 3 ore de funcționare, în mai puțin de 15 minute. Această soluție este practică din mai multe motive: unu, AirPods pot fi încărcate imediat ce le pui înapoi în suport; doi, va fi greu să le pierzi. Singura problemă care ar putea interveni este posibilitatea de a uita căștile la birou, ceea ce ar însemna că nu vei putea să le încarci acasă, dar nici aceasta nu e o problemă gravă. Nici alte căști cu bluetooth nu pot fi încărcate fără cablu micrro-USB sau un încărcător.

Rezumat

Aspecte pozitive: AirPod-rile nu sunt perfecte, dar Apple a pus tot ceea ce a putut în ele. Persoana medie va fi satisfăcută de calitatea sunetului; ele au, probabil, cea mai bună și cea mai simplă conexiune Bluetooth care a existat vreodată; viața bateriei este uimitoare și sunt, probabil, cele mai confortabile căști de până acum.

Aspecte negative: funcții de manipulare limitate. Sunt, de asemenea, destul de scumpe, chiar dacă în comparație cu alte dispozitive fără fir de pe piață, nu sunt costisitoare. Modelele concurenței costă la fel de mult sau chiar mai mult.

Merită să le achiziționezi imediat? Merită. Cu toate că, din păcate, sunt în ediție atât de limitată, încât deocamdată le poți doar precomanda, iar comenzile nu vor veni până anul viitor.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!