imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Actualizare importantă a clientului Gmail pentru iOS


Clientul Gmail de iOS tocmai a beneficiat de una dintre cele mai importante actualizări ale sale, cel puțin așa anunță Google. Beneficiază de o listă întreagă de funcționalități noi și foarte utile, dar și de o actualizare a design-ului.

Probabil mulți dintre cei care folosesc clientul de mail oferit de Google pentru dispozitivele iOS au observat deja măcar o parte din schimbări, bineînțeles dacă au făcut deja actualizarea. Google susține că este vorba despre cea mai importantă actualizare din cei patru ani de existență ai aplicației. Era de fapt și timpul, aplicația nemaifiind actualizată din ianuarie.

Astfel, a fost micșorată sensibil diferența de funcționalitate și de interfață între clientul pentru iOS și cel pentru Android, lucru pe care-l reclamau utilizatorii deja de ceva vreme. Bine, noua interfață și funcționalitățile proaspăt adăugate fac clientul de iOS să semene foarte mult cu Inbox celălalt client de mail oferit de Google.

Cea mai vizibilă schimbare, la prima vedere, este aceea a culorii antetului. Dacă până acum acesta era gri, acum este roșu. Avatarurile celor cu care corespondezi pe mail sunt sub formă de cerc în care-ți apare imaginea pe care acesta și-a setat-o ca avatar sau dacă nu are o astfel de imagine îți va apărea inițiala sa într-un cerc colorat. Au fost schimbate și animațiile puțin, dând o mai bună senzație de cursivitate în timpul utilizării. Am putea sumariza spunând că interfața a devenit mai curată și puțin mai colorată.

Interfața Gmail pentru Android
Interfața Gmail pentru Android

Și din punctul de vedere al funcționalităților avem de-a face cu schimbări importante. Poți arhiva sau șterge mesajele, sau un întreg fir de conversație, glisând spre stânga sau spre dreapta, un gest deja foarte familiar utilizatorilor de smartphone. Poți configura din setările aplicației ce acțiune dorești să folosești. Din păcate nu poți configura spre exemplu ca la glisarea de la stânga la dreapta mesajul să fie șters, iar la glisarea de la dreapta la stânga să fie arhivat. Indiferent de direcția de glisare va fi executată aceeași acțiune, ceea ce este o decizie ușor surprinzătoare a celor de la Google care au hotărât să folosească acest gest într-o formă destul de simplistă.

O funcționalitate așteptată de multă vreme de utilizatori și-a făcut apariția. Imediat după trimiterea unui mail, pentru 5 secunde, apare sub formă de bară în josul ecranului, un buton de Undo Send. Funcționalitatea de anulare a trimiterii unui mail exista deja în clientul desktop de la Google de ceva vreme. Și funcția de căutare a fost îmbunătățită. Este mult mai rapidă, oferindu-ți rezultate aproape instant.

Interfața Gmail pentru iOS
Interfața Gmail pentru iOS

Un mare dezavantaj al aplicației rămâne faptul că în continuare funcționează doar cu conturi de Google mail, nu și cu alte conturi.

Dacă nu ați folosit până acum aplicația în mod cert merită să o testați acum!

sursa: MacStories

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!