imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Accesorii inteligente pentru mașină de la ex-ingineri Apple


Se pare că mașina Apple este încă departe, dar între timp o echipă de ingineri, care au lucrat până nu demult la Apple, au creat un accesoriu care ne oferă mai multă siguranță atunci când trebuie să conducem cu spatele.

Multă lume probabil a parcat cel puțin o dată o mașină dotată cu cameră pe spate. Imediat îți dai seama că este un accesoriu foarte util în astfel de situații, atunci cânt parchezi între alte două mașini și ai spațiu suficient doar cât să intre mașina, fără prea mult spațiu de manevră, sau când parchezi cu spatele la un perete sau un parapet care are o înălțime mai mică decât cea a mașinii, etc.

prlauto2

Din păcate nu toate mașinile sunt dotate cu astfel de camere, acestea fiind niște accesorii încă destul de scumpe, fie că vorbim despre cele oferite de producătorii auto ca opțiuni la achiziția mașinii, fie că vorbim de soluțiile aftermarket oferite de alți producători, dispozitivul sau uneori chiar operația de montare sunt destul de costisitoare.

Unul dintre vechii ingineri de la Apple, Bryson Gardner, care făcut parte din echipa care a proiectat multe modele de iPod și iPhone pe când lucra pentru compania cu sediul în Cupertino, a înființat în 2014 o companie numită Pearl RearVision. În prezent compania are 70 de angajați dintre care 50 sunt foști angajați Apple.

Unknown-3

Ei au creat o ramă a numărului de mașină, care poate fi montată în cel mai simplu mod posibil și care conține tot ceea ce este necesar pentru o cameră care să te ajute la mersul cu spatele. Astfel în această ramă găsim cele două camere care oferă un câmp de vizualizare de 180 de grade, celulele solare care alimentează bateria ce oferă autonomia necesară dispozitivului, și modulul necesar comunicării wireless a imaginilor către un iPhone sau un dispozitiv Android. Merită precizat aici că o zi cu soare poate încărca bateriile, prin intermediul celulelor solare, cu energie suficientă pentru o funcționare a dispozitivului de o săptămână!

Desigur, există deja multe soluții de acest fel, dar RearVision se diferențiază prin designul premium. Când vorbim de design premium vorbim despre modul în care este realizat produsul, bineînțeles aici intră și materialele alese, dar și despre interfața aplicației care face totul mult mai simplu și mai eficient pentru utilizator. Aici putem recunoaște cu siguranță, deformația profesională a unui fost angajat Apple. Rama este realizată din aluminiu, material îndrăgit foarte mult la Apple datorită durabilității și deosebitei rezistențe la intemperii. “Creierul” dispozitivului este o mică unitate care se cuplează la la portul OBD al mașinii, acest port fiind standard la toate mașinile construite după 1996.

Produsul poate fi deja pre-comandat în SUA, prețul fiind de 500 dolari. Rămâne de văzut dacă produsul va ajunge și în Europa și mai ales în România.

sursa: The Verge

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!