imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

A fost vândut iPhone cu numărul 1 miliard


Ieri cei de la Apple au anunțat oficial depășirea impresionantei cifre de 1 miliard de iPhone vândute. Este impresionant mai ales în contextul în care iPhone are mai puțin de 10 ani, Steve Jobs lansând primul model în iunie 2007.

Era un eveniment anticipat deja de mulți în baza statisticilor care raportau vânzarea a peste 987 milioane de dispozitive iPhone la sfârșitul lunii iunie.

Anunțul a fost făcut ieri de Tim Cook în cadrul unei întâlniri cu angajații Apple, acesta a precizat că dispozitivul cu numărul un miliard a fost vândut săptămâna trecută dar nu a comunicat identitatea fericitul cumpărător.

1-milliard-iPhone-cover

iPhone-ul a devenit una dintre cele mai importante, revoluționare și de succes produse din istorie. A devenit mai mult decât un companion constant. iPhone-ul este într-adevăr o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi și ne ușurează o mare parte din ceea ce avem de făcut pe tot parcursul zilei. Săptămâna trecută am depășit un alt reper major atunci când am vândut iPhone-ul cu numărul un miliard. Nu ne-am propus să facem cele mai multe, dar ne-am propus mereu să facem cele mai bune produse, din cele care fac diferența. Vă mulțumesc tuturor celor de la Apple pentru ajutorul în schimbarea lumii în fiecare zi.

Această declarație îi aparține lui Tim Cook și a fost postată pe site-ul companiei.

Din păcate toate cifrele oficiale publicate de Apple nu ne permit să vedem niște statistici care să ne indice numărul de unități din fiecare model iPhone. De-a lungul timpului, mai ales începând de la iPhone 4s încoace influența lansării unui produs nou asupra vânzărilor s-a văzut în mod direct. Mai mult, dacă vorbim de iPhone 6, cifrele realizate au fost chiar impresionante. Ar fi interesante și vânzările realizate de ultimul model lansat, iPhone SE, despre care tot ieri la anunțarea rezultatelor financiare pe trimestrul 3 Tim Cook spunea că a avut parte de o lansare “de succes”.

Acum, pentru a pune puțin în perspectivă cifra anunțată ieri de Apple îi cităm pe cei de la iMore pentru a avea niște termeni de comparație. Aceștia precizează că au fost necesari 27 de ani pentru a se ajunge la cifra de 1 miliard de PC-uri vândute, sau că Disney a anunțat vizitatorul parcurilor sale de distracție cu numărul 1 miliard după 49 de ani de funcționare a acestora și au fost necesari 131 de ani pentru a ajunge la cifra de 1 miliard de automobile vândute.

sursa: Apple, iMore

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!