imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

A fost lansat un ad pur și simplu excepțional pentru MacBook Pro


Nu suntem ironici deloc, ad-ul, intitulat Bulb, este cu adevărat distractiv. În video, accentul este pus pe ideile care reușesc să miște lumea înainte. Și unde altundeva ar putea ajunge dacă nu chiar la Touch Bar?
Noile dispozitive nu au fost în centrul multor reclame, chiar dacă am așteptat să apară ceva creativ de o vreme încoace. Deși a existat un video de introducere cu o muzică în genul Cornita Sunday Cooling, atmosfera din jur nu era în mod special interesantă.

Echipa de creație s-a depășit pe sine de data aceasta și a venit cu un ad cool de 90 de secunde. Povestea începe cu un om preistoric care încearcă să facă focul. Pe măsură ce încearcă acest lucru, o linie de becuri se aprinde progresiv în câteva scene. Nu avem nevoie de o diplomă de masterat în istoria artei pentru a realiza simbolismul din spatele acestui lucru: un bec înseamnă o idee.

Faptul că focul se aprinde declanșează un lanț de idei, din ce în ce mai multe evenimente istorice urmând unul după celălalt. Becurile încep să explodeze în același timp, simultan cu momentul în care ideile prind viață.

Pe măsură ce lanțul de becuri care explodează se apropie de final, descoperim în scenele scurte prezentate în video mai multe lucruri: scrisul, motorul, roata zimțată, ochelarii. Mărul cade pe capul lui Newton, prima locomotivă pornește la drum, frații Wright zboară, roata se învârte, arta începe cu desenele din peșteri, dintr-odată avem hârtie igienică, tastaturi, viniluri, camere video, Bell sună acasă, mergem în spațiu, facem fotografii, cultivăm pământurile, mergem pe velociped, ne uităm la televizor, construim roboți și pornim primul iPhone. (dacă poți spune propoziția asta dintr-o singură răsuflare și fără greșeli, promitem că îți punem video-ul în articol).

În plus, la ultimul bec, apare cea mai mare invenție actuală a civilizației umane: MacBook Pro-ul cu Touch Bar.

La final primim și o lecție morală, care este posibil să fie copiată de la Tao Te Ching: ideile fac lumea să meargă înainte. Și Apple știe exact dispozitivul care poate da naștere inspirației. În timpul video-ului, ascultăm William Tell- uvertura de Gioachino Rossini, care se dovedește a fi alegerea perfectă. Fără alte formalități, urmăriți mai jos Becurile (The Bulbs):

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!