imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

5 + 1 comenzi rapide utile pentru iPad pe care probabil nu le cunoști încă


Nu este niciun secret că Apple vrea să ajungă la anumiți utilizatori cu iPad Pro, la cei care nu au nevoie de un laptop, dar doresc în continuare un dispozitiv rapid pe care îl pot utiliza pentru a lucra pentru birou sau școală. Îți poți ușura munca pe un iPad și o poți face mai rapidă și mai confortabilă cu aceste comenzi rapide de tastatură.

Combinația dintre un iPad și o tastatură poate fi un partener confortabil în viața de zi cu zi dacă nu ai nevoie de toate porturile în timpul activității zilnice și nu ai nevoie de avantajele unui sistem de operare desktop. Cu toate acestea, controlul tactil poate deveni destul de incomod atunci când vrei ca tableta să funcționeze ca un notebook. Pentru a trece peste această problemă, combinațiile de taste pot fi o soluție excelentă.

Singurele lucruri de care vei avea nevoie ca aceste sfaturi să funcționeze sunt un iPhone sau un iPad și o tastatură care să se potrivească. Această tastatură poate fi tastatura Magic Keyboard, Smart Keyboard sau orice altă tastatură a unei alte companii, aprobată de Apple.

Spotlight Search

Tuturor ne place căutarea Spotlight pe Mac, deoarece putem găsi cu ușurință aplicația sau fișierul de care avem nevoie în câteva secunde. Această funcție de căutare nu este la fel de extinsă pe iOS și probabil că nu o folosești la fel de mult cum o faci pe un notebook Apple, dar dacă conectezi o tastatură iPad-ului, utilizarea acestei funcții devine brusc destul de simplă.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să apeși comanda rapidă Command + Space, care va deschide imediat Notification Center cu fila Search de sus. Aici poți căuta imediat contactele, e-mailurile, textele iMessage sau chiar locații în aplicația Maps. Pentru a face mai rapid fluxul de lucru, poți reveni la locul unde ai rămas utilizând aceeași comandă rapidă.

Comanda rapidă pentru butonul Home (Pagina principală)

Poți apăsa butonul Home în timp ce introduci sau editezi documente chiar dacă nu apeși fizic butonul propriu-zis. Apasă simultan tastele Command + H: astfel poți ajunge la ecranul de început cel mai repede. În momentul de față, nu există o soluție mai bună pentru problema autentificării Touch ID decât introducerea parolei. Ar fi grozav dacă Apple ar adăuga un cititor de amprente în tastaturi, pe care să-l putem folosi chiar și pe Mac.

Tranziția dintre aplicații

Aceeași problemă apare aici ca și în cazul butonului Home: tastezi cu două mâini și pur și simplu nu dorești să atingi tot iPad-ul pe care îl ai în modul landscape. Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să schimbi frecvent aplicații, cum ar fi atunci când editezi un document pentru școală. În mod constant faci tranziții între sursele de Internet și Word sau Pages. Din fericire, poți utiliza comanda rapidă Command + Tab familiară de pe macOS și Windows și pe iOS.

Dacă apeși Shift în timp ce apeși aceste două taste, schimbarea va merge spre stânga în loc de dreapta. Poți schimba între zece aplicații în desfășurare în modul landsacpe (care este probabil modul în care vei utiliza tastatura), iar în modul portret poți face același lucru între șapte aplicații în desfășurare.

Tastatura virtuală

Se poate întâmpla, de asemenea, să cauți un caracter în timp ce tastezi, care nu apare pe tastatură și să nu știi ce combinație să folosești sau unde să îl cauți. Atunci o tastatură virtuală poate fi utilă, o poți accesa ușor prin apăsarea butonului ESC. Această opțiune este utilă pentru multe alte lucruri, în afară de căutarea unor caractere speciale: poate fi utilă în momente când utilizezi o aplicație de gestionare a clipboard-urilor care au o distribuție specială. Poți pune cu ușurință casete text în documentul tău în acest fel, dar poate fi de asemenea un ajutor imens în timp ce creezi un e-mail.

Captură de ecran

Modul obișnuit de a face o captură de ecran pe un iPhone sau iPad este prin apăsarea simultană a butonului Home și a butonului de blocare. Cu toate acestea, există o metodă mai ușoară de a face o captură de ecran. Poți face acest lucru prin intermediul comenzii rapide familiare de la Mac prin apăsarea Shift + Command + 3. Ecranul clipește la fel ca de obicei și imaginea este salvată în folderul dedicat capturilor de ecran.

+1

Când începi să te obișnuiești cu comenzile rapide, poți considera următoarea opțiune utilă pentru a le accesa direct pe iPad. Pentru a face acest lucru, apăsă scurt Command, iar pe ecran vor apărea comenzile rapide de la tastatură specifice aplicației în care te afli. Aceasta este o modalitate destul de ușoară pentru a afla mai multe comenzi rapide și ar fi minunat să vezi o opțiune similară și pe Mac. Cu cât înveți mai mult, cu atât mai ușoară va deveni editarea și scrierea textului pe iPad.

sursa: Cult of Mac

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!