imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

16 companii, printre care Twitter, Airbnb și LinkedIn iau apărarea Apple în scandalul cu FBI


Un grup de 16 companii, printre care Airbnb, Kickstarter, Twitter, Square, Reddit, Medium, LinkedIn și eBay susțin Apple în scandalul în care compania se opune cererii FBI de a debloca iPhone-ul teroristului Syed Farook.

Așa cum era de așteptat, David Kaye, un raportor al Națiunilor Unite pe probleme legate de libertatea de exprimare, a trimis o scrisoare instanței de judecată, argumentând că în mediul on-line anonimatul și criptarea sunt esențiale. Pentru a întări importanța acestora, raportorul a atașat scrisorii o copie a unui raport al Consiliului pentru Drepturile Omului, apărut în luna mai a anului trecut.

Kaye susține că deși guvernul Statelor Unite „are un interes legitim” în ceea ce privește securitatea, este posibil să nu aibă autoritatea legală de a face cereri referitoare la software-ul companiei Apple, punctând că există „multiple măsuri tehnice și operaționale alternative” pe care le-ar putea folosi în investigația sa.

Pe lângă cele 17 companii, o cerere comuna a fost depusa și de către mai multi experți în securitatea și criptografia iPhone de la universități precum Stanford, Harvdard, Rice și California. Dintre acestea, s-au remarcat cererile de susținere pentru Apple redactate de Charlie Miller și Jonathan Zdziarski, figuri bine-cunoscute în domeniu.

Cererea grupului de experți susține că ordinul instanței de judecată „pune în pericol siguranța publică” prin forțarea unei companii de a-și degrada securitatea și a-și expune produsele supravegherii. Instrumentul solicitat ar fi „aproape sigur” folosit și pe alte iPhone-uri, putând scăpa astfel de sub controlul Apple, ajungând în mâinile unor criminali sau ale unor guverne străine.

Potrivit aceleiași cereri, hackerii ar putea modifica codul pentru a submina sistemul de securitate al Apple. Un alt pericol al ordinului instanțelor de judecată este că acesta ar putea determina utilizatorii să renunțe la update-urile automate ale software-ului, fiind îngrijorați că pe ele ar putea fi instalat un spyware al guvernului.

În plus, mai multe organizații din industrie, printre care BSA/The Software Alliance, the Consumer Technology Association, the Information Technology Industry Council și TechNet, s-au alăturat în susținerea companiei Apple în scandalul cu FBI. Grupul ataca faptul că guvernul american a invocat legea „All Writs Act”, punând sub semnul întrebării interpretarea acesteia și afirmând că nu poate fi folosită în scopul de a obliga o companie să își creeze un nou produs.

Încercând să evidențieze potențialele efecte negative ale acestei situații, cererea grupului face referire la dezvăluirile din 2013 ale lui Edward Snowden.

Obligarea companiei Apple de a crea un software special ar putea determina publicul să își piardă încrederea în corporații și în guvernul Statelor Unite, oferind guvernelor străine o scuză de a cere un ajutor similar, mai precizează organizațiile din industrie.

Toate documentele juridice, inclusiv cererile companiilor și organizațiilor menționate mai sus, sunt depuse pentru audierea din 22 martie, în care ordinul instanței de judecată în cazul FBI vs Apple va fi revizuit.

Pe de altă parte, fără a face referire la cazul specific al companiei Apple, despre care a spus ca este „o chestiune de aplicare a legii”, Secretarul american al Apărării, Ash Carter, este de părere că „securitatea datelor este o necesitate absolută” și susține că „nu crede într-un „backdoor” sau într-o abordare tehnică singulară în ceea ce este evident o problemă complexă”.

sursa: Appleinsider, Appleinsider

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!