imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

10 sfaturi pentru Safari pe iOS


Folosim Safari în fiecare zi. Browser-ul Apple are o mulțime de funcții care nu sunt cunoscute, dar dacă le știi, pariem că le vei folosi zilnic. Îți vom arăta zece dintre favoritele noastre.

  1. Deschide aplicațiile ca un profesionist

Să începem cu un simplu truc pe care s-ar putea să-l știi. Dacă apeși ecranul unui dispozitiv cu funcția 3D Touch (6s sau mai nou), ai posibilitatea să economisești câțiva pași în timp ce deschizi aplicația. În fereastra de previzualizare pop-up, poți alege să deschizi o nouă filă cu sau fără navigare privată, un bookmark sau lista de lectură.

  1. Previzualizarea link-urilor

Acum că tot vorbim de 3D Touch, iată un alt sfat. În timp ce citești un articol, vezi un link care ar putea fi interesant. Dacă apeși puțin mai puternic, va apărea o mică previzualizare. Dacă ești interesat, apasă-l mai ferm și Safari va încărca pagina imediat. Dacă nu-l găsești așa de interesant, ia degetul de pe ecran și continuă să navighezi ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Asta nu este totul. Dacă tragi previzualizarea în partea superioară a ecranului (indicată de o mică săgeată), poți alege din alte opțiuni, cum ar fi deschiderea într-o filă nouă, adăugarea la lista de lectură, copierea, distribuirea, etc. Poți aplica aceeași metodă pentru a salva imagini de pe website-uri: o atingere mai puternică > tragi în sus > salvezi.

  1. Salvează website-urile ca .pdf

Această acțiune are două abordări. Cea mai ușoară este de a „Salva PDF în iBooks” din meniul „Share”. Dar distribuirea prin iBooks nu este atât de ușoară, deci un program diferit pentru PDF-uri ar putea fi util.

Cea mai dificilă modalitate este să alegi „Print” din meniul „Share”. Acum poți vedea site-ul afișat în pagini compatibile cu imprimarea. Le poți alege pe cele pe care le dorești în documentul final bifând sau debifându-le. După aceea, apasă 3D Touch pe orice pagină aleasă și paginile bifate vor apărea într-un cititor PDF. Acum poți să distribui documentul așa cum dorești. Poți chiar să-l trimiți prin AirDrop la Mac.

  1. Apasă pentru mai mult timp

Este destul de simplu, dar toate butoanele au câteva funcții suplimentare dacă le apeși mai mult. Atingând pictograma Bookmarks, un pop-up va afișa câteva în plus, precum adăugarea paginii în lista de lectură, în link-urile distribuite sau în semnele de carte. Pornind modul în care poți alege ce filă vrei să accesezi, poți să deschizi o filă nouă sau să o închizi cu ușurință. Săgețile înapoi și înainte au, de asemenea, unele opțiuni ascunse. Chiar merită să încerci toate butoanele.

Cu excepția celui Share, care este destul de simplu și nu are nici o funcție suplimentară.

  1. Caută în filele deschise

Poți avea oricât de multe file deschise dorești în iOS 10. Oamenii mai puțin organizați obișnuiesc să deschidă o mulțime de file pentru a le folosi mai târziu. Odată ce trebuie să găsească ceva, trebuie să se uite printr-un număr nesfârșit de pagini deschise. Din fericire, Apple s-a gândit la acești oameni și a pus o bară de căutare în Safari pentru ca ei să găsească lucrurile mult mai ușor.

Trebuie doar să apeși butonul de schimbare a filei din colțul din dreapta jos și să întorci telefonul pe orizontală (dacă această opțiune este activată în Centrul de control, desigur). Filele se vor vedea în modul previzualizare și o bară de căutare va apărea în colțul din stânga sus. Poți introduce acolo orice cuvinte cheie.

  1. Solicită varianta desktop a site-ului

Este un avantaj imens dacă un site web este responsive, dar uneori ar fi minunat dacă ai putea vedea un site la fel cum îl vezi pe desktop. Funcționează în special în cazul tabletelor de dimensiuni monstruoase, ca iPad Pro 12.9”. Pentru a face acest lucru, ai două opțiuni.

Nimic extrem – doar deschizi meniul „Share” și găsești Request Desktop Site. Dacă vrei să ai o abordare de expert, apasă Reload pentru puțin mai mult timp și, din meniul derulant, selectează Request Desktop Site.

  1. Căutarea în text

Aproape nimic nu este mai enervant decât să treci printr-un website cu o multitudine de conținut pentru a mia oară și să nu găsești un cuvânt sau o propoziție anume. S-ar putea să-ți dorești o comandă rapidă CMD + F pentru iOS. Chiar dacă nu poți avea o tastatură completă pe iPhone, ai două opțiuni pentru a căuta în text.

Primul este de a începe să introduci ceea ce cauți în bara de căutare. În meniul derulant, vei găsi secțiunea „Pe această pagină” cu numărul de rezultate în paranteze. Apăsând pe ele, căutarea va trece prin pagină. A doua opțiune este de a folosi funcția „Găsiți pe pagină” din meniul „Share”. (Apple ar trebui să redenumească acest meniu, pentru că poți găsi cele mai multe funcții aici).

  1. Funcția încorporată RSS

„Shared Links” menționate anterior sunt în principiu cititoare de feed-uri. Deschide pagina pe care dorești să o urmărești și apasă pictograma Bookmarks. În bara de meniu superioară, alege fila „@”. Aceasta este „Shared Links”. Apasă pe „Subscriptions” în colțul din dreapta jos și apoi pe „Add Current Site”. Dacă ești în regulă cu toate acestea, atinge Done și voila. Revino oricând la Shared Links și cele mai recente știri ale site-urilor urmărite vor fi afișate acolo.

  1. Copiază și caută imediat

Dacă copiezi un link dintr-un email, poți face următoarele: trece-l în bara de căutare a browserului și apăsă pe „Search”. Deși nu este complicat, există o soluție mai rapidă. Apasă pentru mai mult timp pe bara de căutare și alege „Paste and Go”. Safari va deschide imediat link-ul.

  1. Controlul de la distanță al filelor

Într-o situație ideală, utilizezi mai mult de un produs Apple. Într-o situație și mai bună, utilizezi Safari pe ambele. Știi că ecosistemul îl iubește. Dacă îi dai ecosistemului ceea ce îi place, va fi bun cu tine.

În acest caz, poți gestiona toate filele de pe fiecare dispozitiv. Pentru a traduce asta în iOS, trebuie apeși butonul de schimbare a filelor, iar în partea de jos a ferestrei va apărea o bară cu o mică pictogramă în formă de nor și numele computerului. Dacă deschizi această bară, vei vedea toate filele deschise pe Mac sau pe alte dispozitive Apple.

Dacă le alegi, le poți deschide pe dispozitivul iOS sau le poți închide și de la distanță. Pentru a face acest lucru, glisează spre stânga și apasă Close.

Știi niște trucuri pentru Safari? Nu ezita să le împărtășești în secțiunea de comentarii de mai jos.

sursa: AppAdvice 1, 2

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!